Sovrummet tycker jag ska vara den mest harmoniska platsen på jorden. Den ska vara lugn, fri från "klydd" som man säger här i Skåne och som beskriver oreda. Man ska ha bra mörkläggningsmöjligheter men det ska ändå gärna kännas ljust och luftigt. En klurig kombo ibland. Läget på sovrummet är viktigt så att det inte blir för varmt. I alla rum har vi fönster som går att öppna på två sätt, dvs vanligt och bara där uppe. En riktigt bra investering i ett sovrum! Rullgardinen slipper vinddrag och en massa varm luft slinker lätt igenom där uppe. Värme stiger ju! En annan bra investering för vår sömn är linnesängkläder - så fantastiskt skönt att sova i då det reglerar temperaturen mycket bättre än bomull. Jag har väldigt problem med att svettas och frysa om vart annat på nätterna så för mig är det en ren befrielse att ha upptäckt dessa. Det leder till så mycket bättre sömn, att slippa vakna fler gånger per natt av att vara varm eller frysa! Nyast i samlingen är dessa krispigt vita linnesängkläder med brett slag på kuddarna och knappar som gör att de känns lite extra lyxiga. 
 
Häromdagen när Micke inte var hemma satte jag upp den här sänghimmeln från Ellos Home (4 krokar i taket, superenkelt) och han blev lite förvånad när har kom hem til en budoir. Men han gav tummen upp! Jag har längtat så in i bomben efter denna sänghimmel! I förra huset hade vi högt snedtak så där gick det inte att sätt upp något. Det här sovrummet är litet men det går att göra väldigt mysigt och jag har massor av planer för det!
 
Petra

Kul att se ert nya hem. Vi bor i ett exakt likadant hus, fast i Halmstad. Dock tycker jag inte att det finns mycket förvaring, men försöker se det positivt, då finns det inte möjlighet att samla på sig en massa saker. Får jag fråga vart ni har garderoberna på ovanvåningen? Vi flyttade den som stod i "allrummet" till sovrummet, men jag tycker inte att den passar speciellt bra på något utav ställena.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress