Ida-Marie Isaksson

Rapunzel of Sweden Hårvårdsprodukter + Mina Hårvårdsrutiner

rapunzel-2

rapunzel-of-sweden-hair-kit

I samarbete med Rapunzel of Sweden har jag testat deras egna linje produkter till mina extensions från samma märke. Så nu Ska jag dela med mig av min recension och även mina egna hårvårdsrutiner. Jag är imponerad på kvalitet och noggrannheten i formulan på dessa produkter. De är perfekt anpassade till deras löshår och ger det all fukt och näring det behöver utan att man behöver spendera en förmögenhet, de är väldigt prisvärda. Jag har provat många olika produkter tidigare och det är svårt, nästintill omöjligt att hitta ett schampo som inte gör ett löshår torrt. Jag har haft löshår många år så jag vet vad jag pratar om. Daily Shine Schampoo (länk) är det bästa jag har provat och väldigt drygt. Doften faller mig helt i smaken och det är viktigt för mig. Med balsam är problemet att de ofta lämnar en hinna som gör håret matt när det torkar eller att det inte reder ut tillräckligt. Även här håller Rapunzels Daily Shine Conditioner (länk) vad den lovar. Håret känns genast lent och mjukt och är lätt att reda ut. Två produkter i absolut toppklass som jag rekommenderar, de gör att håret behåller fukt och glans. Det går inte av lika lätt och blir inte lika slitet. Kort och gott, ett väldigt bra och prisvärt hårvårdspaket som får håret att hålla sig fräscht längre.

Just nu har de en kampanj på hårvård där man får köpa 3 och endast betala för 2

rapunzel-shampoo-conditioner

rapunzel-1

Mina hårvårdsrutiner

-Jag tvättar mitt hår 2-3 gånger i veckan. Ibland oftare om jag ska iväg på nått särskilt såklart. Att tvätta håret sällan är bra både för hårbotten (producerar mindre fett) och för håret som inte slits lika mycket.

– Jag schamponerar alltid 2 gånger och masserar hårbotten ordentligt. Då blir håret och hårbotten riktigt ren. Jag har märkt att håret håller sig fräscht längre om man gör så.

– Jag tar bara balsam i längderna och låter det verka länge. Jag sköljer sedan ur det med ljummet vatten.

– När jag sedan handdukstorkar håret kramar jag det försiktigt i handduken, gnuggar absolut inte. Sedan låter jag det självtorka. Rapunzels hår är väldigt rakt och fint när det självtorkar.

– När håret är blött kramar jag in Shine Drops (länk) som är ett serum som ger fukt, näring, glans samt UVskydd.

– Ungefär varannan vecka gör jag en inpackning med Reconstruction Treatment (länk) som verkligen är boost för håret. Den fungerar bäst med lite värme, så man kan linda in huvudet med lite gladpack eller en handduk och värma lite lätt med en hårtork och låta verka i ca 20 minuter. Efter det ska man föna och platta håret för att verkligen få in behandlingen i håret. Dunderkur!

– Lite då och då går jag igenom hårbotten med fingrarna och känner på fästena, separerar och borstar noga. Allt för att undvika att det uppstår några tovor. Det är en vana.

– Jag använder en Tangle Teezer (länk) för att borsta håret. Då kan man borsta ända från hårbotten utan att oroa sig för att fastna i fästena. Den ser också till att det inte blir tovor vid fästena.

Have a lovely hair day!

LOVE I

rapunzel-of-sweden-shine-drops

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats