idaisa

Ida-Marie Isaksson

Så skyddar du ditt barn mot solen

DSC_0726-3 DSC_0194

Jag har fått lite frågor på hur vi skyddade Vincent mot den starka solen i Grekland och jag tänkte att jag skulle ge mina tips ang det då det fungerade så himla bra med de få grejer vi hade köpt för att skydda honom.

Solskyddsfaktor använde oftast bara på benen, armarna och i nacken. Men också på hela kroppen om vi var ute i solen hela dagen, men kan ju inte lite på att kläder skyddar helt. När vi gick ut på förmiddagen och bytte till badkläder, efter hans nap på förmiddagen och ibland så bättre vi lite på utsatta ställen. Meninte mer än så. Vi använde ACO Very High Protection Sun Spray SPF 50+.

På stranddagar använde vi en UV-kläder (med 50+ solskydd från Reima) och den var verkligen jättebra. Torkade jättesnabbt och var skön i material.

På huvudet hade vi alltid keps eller hatt.

På fötterna använde vi badskor (dessa från Zunblock). De var ett riktig bra köp för man behövde inte oroa sig för att det var varmt i sanden (vilket det var) eller att han trampade på något. De har uttagbar sula och är lätta att skölja ur.

Dessa uv-armband är bra om man är osäker, de indikerar när det är dags att ta sig ur solen eller när man ska smörja in barnet. En kanongrej!

Det är av yttersta vikt att skydda barnen mot att bränna sin känsliga hud. Men samtidigt så är solljus nyttigt, det gör att vi producerar vitamin D och det är inte farligt att få lite av det på sin hud, snarare tvärt om. Man får använda sitt sunda förnuft!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
idaisa

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats